..... Datum
Musicpictures ook op Facebook

Kijk ook op Musicpictures op Facebook
Regelmatig plaatsen wij hier nieuwtjes en fotos.
.
Neem snel een kijkje en Like ons.
.

..... 8 juni 2016
K-3 in nieuwe bezetting tijdens sterren op het plein

De K-3 dames tijdens de repetitie op de vismarkt in Groningen voor de opnamen van het Tros programma sterren op het plein. Tot mei van dit jaar traden ze op tijdens de afscheids tournee van de oude K-3 wat tevens hun introductie tournee was. Dit optreden voor sterren op het plein is een van de eerste officiele optredens zonder de oude beztteing ernaast voor publiek tijdens live TV opnamen.

..... 20 mei 2016
Bökkers in de Bonte Wever

De heren van de formatie gaven in de Bonte Wever een echt achterhoeks optreden, waarbij het zuipen van bier op het podium de normaalste zaak is. Ook het podium vol laten lopen met jonge meiden is ook niet gehel ongebruikelijk voor de heren. Al met al een feestje om niet snel te vergeten.

..... 27 Feb 2016
8e en laatste Voorronde PoP Groningen Talent Award 2016

De 8e en laatste voorronde van de PoP Groningen Talent Award werd gehouden in JC Express in Uithuizen. Wybe Wiersma zou met zijn band The Mandrills komen spelen op de laatste voorronde van PoP Groningen Talent award. Helaas hadden de overige Mandrills andere verplichtingen en bleef alleen The Man over. En hij was The Man, en mocht door naar de halve finale. Crispy Joe, 99 Zero, Mental Shark Bite en Don't Feed the Panda wisten het publiek te vermaken maar dat mocht helaas niet baten.

..... 13 Feb 2016
5e Voorronde PoP Groningen Talent Award 2016

Jeugdsoos de Pluu in Winsum was het podium voor de 5e voorronde van de PoP Groningen talent Award. De Groninger singer/songwriter Kerwin mocht de avond openen. Sopar, Hackberry, Dk en Kerwin kwamen volgens de Jury net iets te kort om door te mogen naar de halve finale. The Movement mocht wel door en de verwachting is dat ze ook tijdens de finale te zien zullen zijn.

..... 13 Feb 2016
4e Voorronde PoP Groningen Talent Award 2016

De 4e voorronde vond dit keer plaats in Hotel Parkzicht in Veendam. Ook hier deden weer 5 bands een gooi naar een plaats in de finale. Sleazy affair opende de avond. deze formatie bestond nog maar 3 dagen. hierna mochten Skodiacs, Black Melon en the Gun Show 20 minuten lang proberen de finale te behalen. Helaas voor hen kwan de formatie Hollow Men als laatse band de finale plek claimen en met succes.

..... 12 Feb 2016
3e Voorronde PoP Groningen Talent Award 2016

De 3e voorronde was dit jaar weer in Bar Meneer Jansen in Appingedam. Tom Kootstra opende de avond gevolgd door Pure Harvest, Revo, JR Smith & the Meteorites en de uiteindelijke winnaar van de avond Vera's Charm.
... Savannah ...

..... 6 Feb 2016
2e Voorronde PoP Groningen Talent Award 2016

In de 2e voorronde namen 5 acts het tegen elkaar op. De openingsact Laws of Motions gaf een zeer sterk optreden direct daarna mocht Savannah, een jonge singer songwriter, Savannah speelde haar liedjes en de zaal stond hier doodstil van te genieten. Na dit optreden volgden de optredens van The Big Top, Franky Age en Mc Scallyweg. Uiteindelijk mocht Franky Age re met de zege vandoor gaan en ook deze act zullen we weer gaan zien tijdens de halve finale.
... Savannah ...

..... 5 Feb 2016
1e Voorronde PoP Groningen Talent Award 2016

De Voorrondes voor de PoP Groningen Talent Award zijn weer begonnen. De 1e voorronde vond vrijdag 5 februari plaats. In Bij Vrijdag in Groningen speelden 4 acts in 20 minuten tijd de beste uit hun repertoir. de optredende act waren, Vinco, Lars Koehoorn, Sheepskin Wolves en Dino's Rock. De singer songwriter Lars Koehoorn uit Winschoten werd door de jury tot beste act verkozen en daarmee verzekerde Lars zich voor een plaats in de halve finale.

..... 14 Jan 2016
Dubioza Kolektiv Eurosonic Air

Zet 7 muzikanten uit de Balkan bijelkaar, doe ze een geel outfitje aan en laat ze los op het podium. Wat er dan aan een feest explosie los komt is niet te beschrijven. Ska & rock met een Balkan sausje van Saxafoon klanken brengen het publiek in extase. Na 13 jaar op de planken te hebben gestaan spat het enthousiasme er nog steeds vanaf. Een waar genot om te mogen bijwonen. Ga zeker kijken naar deze band als je de kans hebt.

..... 14 Jan 2016
Common Linnets op Eurosonic Air

Voor de zesde editie van Eurosonic Air ontwikkelde Eurosonic Noorderslag een nieuw concept: Europa’s eerste mobiele club. Deze geeft Eurosonic Air een meer intieme sfeer en concertgevoel. In deze ambiance opende de Common Linnets het Eurosonic Air festival.

..... 20 sept 2015
Humphrey Campbeel & One Night Stand Blues band

Wat een charismatisch optreden gaf Humphrey Campbell op 20 september in Huis ten Wolde in de Bult.
Onder begeleiding van de One Night Stand Bluesband bracht Humphrey de meest mooie blues songs ten gehore.
Tijd dus om deze man vaker te gaan zien.

..... 6 sept 2015
Popcity Drachten met o.a. Sven Hammond

Het PoPcity festival vond dit jaar voor de tweede keer plaats met Sven Hammond, Peter Pan Speedrock, Armand & the KiK en als afsluiter de Handsome Poets.
PoPcity is een aanrader voor iedereen die van een gezellig en kleinschalig festival houdt.

..... 26 juli 2015
The Basily Gipsy Brothers in Huis ten Wolde

Ai. .... een openlucht optreden in de tuin zonder overkapping, .. als dat maar goed gaat.
Briljant gitaarspel en zigeunerklanken van de viool klonken door de tuin waar halverwege het laatste nummer de regen zorgde voor een snelle aftocht van het publiek.

..... 21 juli 2015
Cést la Vie festival Emmen

Tijdens deze 21ste editie van het Cést la Vie festival worden verschillende vormen van straattheater, gecombineerd met muziek en een braderie en vlooienmarkt. En juist de muzikale optredens vormen voor mij het hoogte punt. Zo heb ik hier kennis gemaakt met voor mij nieuwe bands zoals 5'th Wheel, Dutch Summer Horns en Mannen met Kleintjes.

..... 28 juni 2015
Laura Fygi in Huis ten Wolde

Laura Fygi, die inmiddels in totaal al 14 solo cd’s gemaakt, viert dit jaar haar 25 jarig jubileumals solo artieste met een nieuw album en een internationale tournee.
Tijdens haar jubileumconcert in Huis ten Wolde werd ze begeleid door Hans Jansen op piano, Harry Emmery op contrabas en op drums door Ton op ’t Hof.

..... 30-nov 2014
Waylon in Oosterpoort

Dat Waylon het ook zonder Ilse of the Common Linnets kan maakte hij wel duidelijk tijdens dit fantastische optreden in de kleine zaal van de Oosterpoort in Groningen.
In de kleine zaal wist Waylon een warme en intieme sfeer te scheppen waarin hij nummers van zijn nieuwe album en oude hits ten gehore bracht.

..... 12 okt 2014
AC/DC & ZZ-Top Tributeband in Leeuwarden

In het WTC Expo hebben ‘Live Wire’, The best AC/DC tribute én The ZZ Tops acte de pressance gegeven en hoe.
De dubbelgangers van Gibbons en Hill van ZZ-Top leken met zonnebril, trenchcoat, en baard zo uit een van de beroemde ZZ-Top videos te zijn gelopen. Al met al een geslaagde avond.

..... 6 sept 2014
Saturday life festival

Ilse de Lange, Miss Montreal, Glennis Grace en de Edwin Eversband kwamen voor variatie dit jaar.
Als hoogte punt van het festival moet ik toch echt Miss Montreal aanwijzen.
Wat een energie en wat een passie op het podium.

..... 8 aug 2014
Simone FM jubileum concert op brink Zuidlaren

Simone FM en café de Beuk organiserden de Zuidlaarder Muzieknacht 2014, dit gratis toegankelijk festival op De Brink te Zuidlaren werd goed bezocht ondanks een enkele regenbuitje. Op het podium waren Hank The Knife & The Jets, The New Adventures, Krystl, Kraantje Pappie, The KIK, te bewonderen.

..... 20 juni 2014
John Mayer in Ziggo-dome

John Mayer beëindigde zijn European tour in de Ziggo Dome. Met de tekst "Dit is de laatste show van de tour, dus ik wil er een speciale avond van maken" laat hij het publiek weten dat zijn eigen favoriete nummers zal gaan spelen.
Nummers zoals ‘Daughters’, ‘Gravity’ en ‘Heartbreak Warfare’ blijken gelukkig tot zijn favorieten te behoren.

..... 5-mei 2014
Bevrijdingsfestival Overijsel

Elk jaar, 5 mei, is het beste bevrijdingsfestival toch weer in Zwolle., Met een line-up met o.a Blof, Typhoon, DeWolff, VanVelzen, Chef'special, Douwe Bob, Jaqueline Govaert, Blaudzun en john Coffey weet de organisatie altijd weer de Top van de Nederlandse pop muziek te boeken.. Helaas heb ik dit jaar alleen De Zotte Zusjes en Nielson mogen aanschouwen.

..... 31 jan 2014
Vortex neemt DVD op in Vera
2014 is een speciaal jaar voor Vortex, deze Groningse metalband viert namelijk hun 35e verjaardag en dit vieren ze met een nieuwe plaat, een DVD en een Europese tour.
De opnamen voor de DVD vonden in Vera plaats tijdens een spectaculair optreden met bloed, vuur en maskers en natuurlijk gillende gitaren.

..... 7 sept 2013
Saturday life festival
Dit jaar werd de megatent geplaatst op het recreatiegebied Geestmerambachten kon het publiek genieten van de optredens van o.a. Gerard Joling, Gordon, Wolter Kroes, Paul Turner, Anita Meijer en Danny de Munk.
DJ Sweet Le Freak zorgde voor een party-stemming tussen de optredens door.

..... 27 juli 2013
Laura Fygi in openlucht theater Appelscha

Laura Fygi gaf met haar 22-koppige Windmill Bigband een gweldig concert in openluchttheater De Koele in Appelscha.
In een gevarieerd programma werden songs zoals Fever, Old Devil Moon en The Best Is Yet To Come ten gehore gebracht.
Na haar carrière als stralend middelpunt van Centerfold is Laura Fygi uitgegroeid tot een internationale wereldster.

..... 20 juli 2013
Scrum in openlucht theater Appelscha

Met ‘A Night of Tunes an’ Tales’ bracht Scrum het Schotse muziekgevoel tot leven zoals je die in de Schotse en Ierse pubs ervaren kunt.
Ondanks dat het optreden plaatsvond in het openluchttheater "De Koele" in Appelscha was het door het decor net alsof je met de bandleden in de pub zat.

..... 12 juli 2013
Winschoternacht vol muziek

Het was alweer de 30e editie van de nacht van Winschoten.
Naast de kermis en braderie gaat het eigenlijk altijd maar om één ding, "wie staan er op het hoofdpodium op het marktplein".
Dit jaar waren dat Kensington, Nielson, Mooi wark, de Kraaien, The wild Romance, Dean Saunders, Staton, Heavy Lights en The New Shining

Roots in the Park Festival 6 juli 2013
Roots in the Park Festival Utrecht

De 1e editie van het Roots in the Park festival kwam wat moeizaam op gang. Maison du Malheur mocht het festival openen en deed dat met een indrukwekkende set. Helaas viel de opkomst op dat moment nog wat tegen, maar in de loop van de dag nam het publiek toe op deze zonnige dag met geweldige muziek.

..... 26 juni 2013
TT festival Assen

Het TT-Festival te Assen is een gratis toegankelijk 3-daags festival in het centrum van Assen. Vele acts, waaronder Ali B en de Dudettes, stonden op de negen verschillende podia. Eén van de publiekstrekkers op de woensdag was, naast Kensington, de formatie The Tightropes. Deze gaf een geweldig optreden. Het publiek genoot zichtbaar.

KIC festival Hoogezand 15 juni 2013
KIC Festival 2013 Hoogezand

De jubileumeditie (5 jaar) van het KIC festival verdiende meer publiek. Bands zoals Orange Skyline, The Rising Sun en Animal Antics en andere bandjes kwamen naar Hoogezand om het publiek kennis te laten maken met hun muziek. Helaas viel de opkomst tegen, waarschijnlijk door evenementen in de buurt zoals Swinging Groningen en het Sodom Rocks in Winschoten.

Orange Skyline wint Pop Groningen talent-award 19 april 2013
Orange Skyline wint Finale Pop Groningen Talent Award 2013
Zonder enige twijfel de beste band van de avond won.
Na het optreden van Medowlake mochten de heren van Orange Skyline hun set spelen. Gelijk bij de eerste tonen werd het al duidelijk dat de overwinning binnen was.
Animal antics en Sprokelhout speelden super maar kwamen toch nog net iets te kort voor de overwinning.

art 3 7 april 2013
Babysitters Circus in Simplon
Met weinig verwachtingen, kijkend naar een podium zonder instrumenten komen 4 Kiwi's uit Nieuw Zeeland het podium op. 1 in pyama, 1 met een masker en een ander met een raar hoedje op en gelukkig ook nog 1 met een gitaar, als dat maar wat wordt, en dat word het zeker. Ze knallen vanaf het begin tot het einde. De energie spat er vanaf en slaat over op het uitzinnige publiek.

Appelpop 8 september 2012
Appelpop 2012
De 21e editie van Appelpop, op 7 en 8 september 2012, was op alle fronten een succes. Op drie podia speelden in twee dagen totaal 28 acts Op het Hoofdpodium waren Bush, Selah Sue, Within Temptation en Guus Meeuwis te bewonderen. Verder waren De Jeugd van Tegenwoordig, Blaudzun, Will and the People vertegenwoordigd en kon men de laatste festivalshow van Heideroosjes te zien.

Elle Alpha, winnaar Pop groningen Talent Award Finale 20 april 2012
Finale Pop Groningen Talent Award 2012
Daar waar de meesten dachten dat Eisenhower zou winnen, ging stiekem de beker naar Elle Alpha.
Eisenhower eindigde vlak daarachter als tweede.
Toch ook zeker onze complimenten voor de Desert Dead Cops. Zij brachten het beste nummer van de avond. Jael bracht een set ten gehore met de meeste variatie.